moncika-kreativ.blog

moncika-kreativ.blog

štvrtok 14. novembra 2013

Dvojičky

som vyrobila pre náš matičný dom. Mali tam z nich veľkú radosť, čo ma veľmi teší. Akurát musím ešte popracovať na nápisoch, sú troška nevydarené. Ak mi viete poradiť ako na to, napíšte mi prosím do komentov. Budem rada, keď sa podelíte o svoje skúsenosti.



  Kvalita týchto fotiek nie je práve najlepšia, lebo sú z mobilu. Neplánovala som fotenie, ale nevedela som odolať krásam jesennej prírody. Záhrada je ešte plná kvetov a nielen chryzantém, ale kvitnú ešte aj ružičky.





Musela som zvečniť tieto novembrové ruže, lebo také krásne neboli ani počas leta. Bolo príliš teplo a sucho, toto obdobie im zrejme vyhovuje viac, keďže mali krásne veľké hlávky.




Aj levanduľa sa ešte rozrástla, dokonca znova zakvitla. Teraz robí spoločnosť hortenzii.






 Pekný nastávajúci víkend vám prajem!

mončika


















9 komentárov:

  1. fotky splnili účel a ukázali, že nielen my na juhu SR máme zakvitnuté záhrady :) V.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevedela som, že si južanka, ale zrejme si to netušila ani ty o mne. Takže takto krásne nám to tu na juhu kvitne. Krásny deň ti prajem:)
      m.

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ajka, ďakujem. Prajem ti pekný deň:)
      m.

      Odstrániť
  3. Monči v prvom rade chválim nádobky, sú krásne, vložila si do nich kus svojej zručnosti a lásky :) Skúsim poradiť, pýtaš sa na nápisy. Ak máš laserovú tlačiareň, tak nápis sa dá vytlačiť na servítku, ktorý vystrihneš a klasickou dekupáž technikou prilepíš na flaštičku. Ďalšou možnosťou by bolo čiernou akrylovou farbou napísať ručne nápis (ak si trúfaš), akrylová farba bude na bielom podklade držať. A ešte jeden typ, sú farby aj na sklo, ktoré sú vhodné a nerozpíjajú sa a hlavne držia. Tak teraz si vyber :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za dobré rady a presne tak som nápis urobila, ako píšeš v prvom prípade. Lenže nemám laserovku a farba sa mi na servítke rozotrela už pri samotnom tlačení. Tak asi skúsim tie ostatné metódy.
      Prajem pekný večer:)
      m.

      Odstrániť
  4. Monci,
    s napisama ti asi neporadim,ale strasne se me libi tvuj jemny odstin chryzantem a pak dokonala asi prirodni patina na parapetu.Pokud je prirodni od zubu casu,je to uzasne,nekdo se o ni snazi umele a u tebe je krasna sama o sobe,
    preji krasny sobotni podvecer.
    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Káťa,
      je to prirodzená patina, aj mne sa veľmi páči. Ešte pred rokom a pol som chcela celý parapet prebrúsiť a prefarbiť, ale už za nič na svete:)
      m.

      Odstrániť
  5. Krásne kvietky, Monči. Niet nad čerstvé, že? U nás, pri našich štvornohých miláčikoch je nemožné pestovať kvety, pretože nemajú šancu na prežitie. Z ruží, ktoré sme nasadili na jar, nezostali takmer žiadne a to ich bolo dosť. Takže robím radosť hypermarketom a milým tetám a ujom na trhu :) Chryzantémy v ružovej mám najradšej. Ale samozrejme, najviac vedú ružové ružičky. Už sa teším, až príde opäť jar a nám vykvitne stará šípová ruža.

    OdpovedaťOdstrániť