moncika-kreativ.blog

moncika-kreativ.blog

streda 20. februára 2013

Krížiková výšivka



Ahojte!
Dnes vám ukážem niečo z mojej bývalej tvorby. Je tomu už aspoň 18 rokov, čo som vyšívala, ako strhaná. Bola som posadnutá vyšívaním a keďže sme v tom čase ešte nemali internet, mala som na to času viac než dosť. Hlavne po večeroch, keď deti pospali a v byte zavládlo ticho, brávala som do ruky pletenie aj vyšívanie. Spomenula som si na tieto dva kúsky, ktoré vlastne nikto nikdy nevidel, pretože do dnešného dňa ležali  v skrini. V čase, keď leteli slnečnice a modré kuchyne, tak som si vyšila tento slnečnicový obrus a ušila som si zo slnečnicovej látky sedáky na stoličky, chňapky a nakoniec aj obrus. Tento vyšitý som odkladala na slávnostnejšie príležitosti, aby sa mi zbytočne nezašpinil a natoľko som ho šanovala, že nakoniec zostal ukrytý v skrini. Neskôr som sa presťahovala k môjmu terajšiemu partnerovi a zriadili sme si novú-inú kuchyňu, do ktorej sa mi vôbec nehodil. Tak upadol do zabudnutia. Odkedy ale sledujem vaše ručné práce, tak som si povedala, že vám postupne poukazujem, čo mám vyšité. Už zle vidím a vyšívanie je pre mňa skôr utrpenie na oči. Je mi to  ľúto, lebo ma to veľmi bavilo.




 Tento obrázok zostal zabudnutý spolu s obrusom, takže teraz ho čaká nejaký pekný rám a pôjde na stenu do kuchyne. Už sa musím len rozhodnúť, či zostane doma  v kuchyni alebo poputuje na našu víkendnicu.






Dnes je u nás krásne slnečno-konečne, tak vám všetkým prajem krásny slnečný deň a ďakujem vám za vaše návštevy a komentáre.

mončika

10 komentárov:

  1. Anonymný13:38

    Jako su lepi radovi, ja volim vez. Ništa nije izgubio od svoje lepote.Divno zaista. Pozdrav

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Šikulka si Monči :) Aj keď ja sa slnečníc trošku stránim, keby si videla kuchyňu mojej babičky, pochopíš... Slnečnica kam sa pozrieš... Na tanieri, na chňapke, na hodinách, na utierkach... No všade. Slniečko dnes vykúkalo aj u nás celý deň, mala som z neho veľkú radosť. Chýba to veľmi, keď je v zime stále zamračená, smutná obloha. Dúfam, že sa už začne objavovať častejšie a častejšie. Maj sa krásne!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A práve preto ležia v skrini. dnes mi to pripadá ako nepodarený gýč. Napriek tomu si myslím, že tá výšivka je sama o sebe pekná, nehovoriac o tom, koľko roboty to onoho času zabralo. Dnes by som vyšila asi niečo iné. Nuž - človek sa časom mení.

      Odstrániť
    2. Ale zabudla som ti poďakovať za tvoj komentík. Som rada, že som ťa touto cestou poznala a mohla s tebou diskutovať o nových veciach. Ešte raz vďaka.
      m.

      Odstrániť
  3. Moničko krásné výšivky!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Miška. Veľmi si cením, že si zakaždým všimneš každú drobnosť, ktorú uverejním. Ďakujem ti:)
      m.

      Odstrániť
  4. Krásne vyšívanie. hlavne ten obrázok s abecedou, ten bude v nejakom peknom ráme fantastický. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To je nádherné , pracné vyšívanie ale stojí za to :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Monči pri pohľade na modrý obrus som si zaspomínala na naše bývanie v podnájme, tiež sme mali všetko v modro žltej ako zarití fanúšikovia IKEA, už sa nad tým len pousmejem. U nás žiadne slnko, trochu pošli (dnes to bol taký snehoprš s príšerným vetrom), ja už chcem jar.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Reni, veru pred mesiacom bolo lepšie počasie , ako teraz v marci. Momentálne je aj u nás zima. Aj ja túžim po slniečku:)
      m.

      Odstrániť